Zoek in Assortiment

 

 

 

 

 

Tips

Met Meet our Meat kiest u voor eerlijk vlees van goede komaf. Maar met Meet our Meat kiest u ook voor een excellente smaak. De perfecte smaak vraagt om een perfecte bereiding voor het meest lekkere resultaat. Wij geven u graag enkele tips.
Voordat u uw vlees gaat bereiden:

  • Zorg ervoor dat u uw vlees in de koelkast ontdooit en dat u het voor bereiding minimaal een uur van tevoren uit de koelkast haalt om op kamertemperatuur te komen.
  • Vochtig vlees schroeit langzamer dicht dan droog vlees. Dep daarom zo nodig het vlees met keukenpapier.
  • U kunt het vlees naar wens van tevoren kruiden, maar voeg pas zout toe nadat het vlees is dichtgeschroeid. Hiermee wordt uitdroging voorkomen.
  • Stem het formaat van de pan af op de hoeveelheid vlees die wordt bereid. In een te grote pan verbrandt de boter, in een te kleine pan wordt het vlees niet gelijkmatig gebakken.

Vlees kan op diverse manieren bereid worden. De meest gebruikte manieren zijn: bakken, braden, stoven en grillen (bbq-en)

Bakken

Bakken is het bereiden van vlees in hete boter of olie bij een hoge temperatuur. Gebruik hiervoor een pan met een gladde en dikke bodem die de hitte goed vasthoudt. De rand hiervan mag niet te hoog zijn, zodat vrijkomend vocht sneller kan verdampen. Door gebruik te maken van een hoge temperatuur wordt  het vlees dicht geschroeid  en krijgt het een mooi bruin korstje. Dit voorkomt  dat de vleessappen uit het vlees lopen . Zit er aan het vlees een klein vetrandje, snijd dit er niet af, maar snijd het wel hier en daar in. Het vetrandje zorgt namelijk voor een heerlijke smaak tijdens het bakken en als u het insnijd, trekt het vlees ook niet bol. Draai het vlees regelmatig om. Prik echter nooit met een vork in het vlees maar gebruik een spatel. Laat het vlees na het bakken even rusten op een warm bord. De warmte trekt er dan nog eventjes door en het vlees laat minder vocht los bij het aansnijden.

Braden

Braden kan op twee verschillende manieren, namelijk in de braadpan of in de oven. Deze braadtechniek wordt voornamelijk gebruikt voor de  grotere vleesdelen.
Braden in een braadpan: Voor het braden is een stevige braadpan nodig met een dikke bodem die de warmte goed verdeeld. Bij braden wordt het vlees eerst snel rondom aangebraden. Hierdoor blijven de sappen beter bewaard. Daarna gaat de deksel  half op de  pan en wordt het vlees op een laag vuurtje rustig gaar gebraden.
Braden in een oven: Voor het braden in de oven is het noodzakelijk om eerst het vlees rondom aan te braden in een pan. Na het aanbraden kunt u het vlees in een braadslede doen en in de oven plaatsen.

Stoven / Smoren

Vlees wordt gestoofd om het zacht en malser te maken.  Stoven wordt dan ook veelal gedaan bij vlees dat van nature wat taaier is doordat het veel bindweefsel heeft. Daarnaast levert het stoven over het algemeen een heerlijke jus op. Stoven wordt gedaan in een braadpan met een dikke, gladde bodem én deksel die de warmte goed vasthoudt. Stoofvlees moet altijd eerst aangebraden worden. Na het aanbraden moet het vlees afgeblust worden met vocht. Let hierbij wel op dat het toegevoegde vocht altijd warm moet zijn. Is het vocht te koud dan schrikt het vlees, slaat het dicht en wordt het taai. Aan het braadvocht kunnen naar smaak kruiden en groenten toegevoegd worden. Dit braadvocht is een perfecte basis voor een heerlijke jus.  Hoe langer de “prutteltijd” hoe malser het vlees zal worden.

Groot verschil tussen stoven en smoren is dat bij stoven een flinke hoeveelheid vocht wordt toegevoegd en bij smoren minimaal.

Grillen / BBQ-en

Grillen of bbq-en is het roosteren van vlees. Dit kan op een (electrische) grill of op een barbecue. De grill of barbecue moet goed heet zijn alvorens u het vlees erop legt. In eerste instantie plakt het vlees vast aan de grill of de bbq, maar laat vanzelf los. Keer het vlees dan pas om!

Wanneer is mijn vlees gaar?

Wanneer is uw vlees nu precies goed? Smaken verschillen uiteraard, dus het beste kunt u een kernthermometer gebruiken voor het bepalen van de juiste garing. Heeft u geen kernthermometer dan kunt u zachtjes drukken op het vlees. Als het vlees zacht en verend is, is het niet helemaal gaar. Voelt het vlees stevig aan, dan is het gaar.

De kernthermometer is speciaal ontwikkeld om de temperatuur van de kern van het vlees te bepalen. De kern van het vlees bepaald immers of vlees rood, medium of doorbakken is. De kernthermometer prikt u in het midden (waar het vlees het dikst is) van het vlees voordat u het vlees in de oven plaatst. Let hierbij op dat u de kernthermometer pas uit het vlees haalt als deze de juiste kerntemperatuur heeft bereikt.

Voor de meeste vleessoorten kunt u onderstaande kerntemperaturen aanhouden:

Term  C˚ in de kern   Hoe ziet het eruit? 
 rare

 48-50

 Kern is helder rood, rosé aan het buitenste gedeelte
 medium rare  50-58  Kern is sterk rosé, iets grijs-bruin aan het buitenste gedeelte
 medium  60-63  Kern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
 medium well  65-67  Kern is grijs
 well done  70 en hoger  Gelijkmatig grijs-bruin

 

 

Nieuwsbrief

100% Halal

De producten van Meet our Meat zijn gegarandeerd 100% halal.

De betekenis van het Arabische woord halal is toegestaan, rechtmatig en rein. Halal wordt vaak direct gelinkt ... lees verder

Contact

Catharijnesingel 66

3511 GK  Utrecht

T 030-743 56 59 [24/7]

E info@meet-our-meat.nl